Agenda

Zaterdag 9 februari 2019, voorstelling De Grote Oorlog in De Kleine Willem - Langestraat 45, Enschede.

In de jaren 1914-1918 schreven miljoenen soldaten vanuit de loopgraven brieven naar hun dierbaren. Ontelbaren stierven vervolgens in het vuur en de modder, velen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog. Lees meer over deze voorstelling.

Vrijdag 22 februari 2019: Première film ‘Bombardement op Horstlanden - Veldkamp, 22 februari 1944’ in de Bethelkerk, Jan Harm Boschstraat 30 te Enschede. 

Een korte film over het bombardement op Enschede van 22 februari 1944. Bij het bombardement werd met name de wijk Horslanden - Veldkamp ernstig getroffen, er vielen in de wijk 40 doden te betreuren. De film vertelt over het waarom van het bombardement en ooggetuigen komen aan het woord. Lees  meer over deze film (pdf).

Woensdag 3 april 2019, voorstelling In Vrede in het Wilminktheater, Enschede.

Vier personages worstelen, bewust of onbewust, met de sporen van een lang gepasseerd gewaande oorlog. Een oude man ontdekt zijn verborgen Joodse identiteit. Een vrouw leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. Het vierde personage verhaalt over een oorlog in het hier en nu, waar hij letterlijk voor vluchtte. Lees meer over deze voorstelling.

In maart 2019 treft u hier het programma voor 4 en 5 mei 2019 aan.